Toimus Magusa mustkunsti töötuba õpilastele!

Eile toimus siis Vana-Vigala noortekeskuses lahe ettevõtmine lastele ja noortele. Külla tuli Tuuli  Taimur Rahvatervise Akadeemia Magusa mustkunsti töötoaga. Osalejaid oli kohal täpselt paras arv ja seiklused magusamaailmas võisid alata. Esmalt kaaluti suhkruid- ehk siis tegelikult sai oma silmaga näha kui palju üks võike kohuke suhkrut sisaldab.

Veel pandi suhkru abil kasvama pärmiseen mis koolitunni lõpuks oli juba väga suureks arenenud, seega kui lapsed hoolega hambaid ei pese, siis hakkad bakterid nende suus samuti vohama. See, et me neid ei näe, ei tähenda et neid seal pole. Uskuge bakterid on pisikesed aga võimsad.Edasi läks juba tegutsemiseks, koos hakati valmistama erinevaid maiustusi.

Šokolaadist kausside saamiseks tuli kõigepealt panna šokolaad sulama ja siis hakati õhupalle täis puhuma, ning lõpuks kasteti need sulanud ( kuid juba veidi jahtunud) šokolaadi sisse. Peab ütlema, et see protseduur päris apsudeta ei läinudki ja šokolaadi lendas laias kaares, kui üks õhupall otsustas vastupanu osutada  🙂 . Seega päeva lõpuks olid ikka kõik lapsed korralikult šokolaadiga üle vaabatud.

Veel valmistati kihilist smuutit, kummikomme, toorbatoonitrühvleid ja jäätist.Ning lõpetusekd tehti ka mustkunsti.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *